Loerendonck (Klundert) viert 44-jarig carnavalsjubileum met hele regio

12552729_545325752300755_7816741943651928404_n

KLUNDERT – Met een federatiebal, afgelopen zaterdag in het Cultureel Centrum en het Parochiehuis in Klundert, is het 44-jarig jubileum van het Loerendonckse Algemeen Karnaval (LAK) gevierd. Een groot aantal carnavalsprinsen uit omliggende plaatsen kwam Prins Wout den Eerste van Loerendonck feliciteren met het jubileum.
Het feest begon zaterdagmiddag in het Cultureel Centrum met de ontvangst van de Prinsen en hun Ereraad, en het aanbieden van cadeaus aan Prins Wout den Eerste van Loerendonck.

Cadeau

Iedere Prins, waaronder die uit onder andere Zevenbergschen Hoek, Standdaarbuiten, Ammerzoden, Noordhoek, Etten-Leur en St. Willebrord, sprak een kort woordje en bood een passend cadeau aan.

Zo bood Prins Johan Willem Friso XIII van het Spieringkruiersdurp (Moerdijk) Prins Wout den Eerste een groot potlood aan indachtig het motto van Loerendonck ‘We schrijve geschiedenis’. Prins Fred van het Zeuvenbultelaand (Zevenbergen) had een vogelkooitje met daarop de mascotte van het Zeuvenbultelaand ‘ut knijn’. Prins Robert van het Kleigat (Fijnaart) was alleen gekomen. In zijn woordje tot Prins Wout zei de Kleigatse Prins: „Ik ben helemaal alleen gekomen, omdat we bijna niemand meer hebben die het carnaval in het Kleigat wil trekken. Het carnaval ligt op zijn gat.”

Later trok het gezelschap naar het Parochiehuis waar het feest pas echt begon met carnavalsvierders uit Klundert en de hele regio.

Lees het hele verhaal op BN DeStem