Negen prinsen met gevolg laten parochiehuis dreunen

Raad 2016

DOOR REMKO VERMUNT OP 10 JANUARI 2016 ALGEMEEN

KLUNDERT – Het is een goede gewoonte in de carnavalswereld dat carnavalsverenigingen uit de omgeving een jubilerende vereniging komen feliciteren. Omdat de Loerendonckse Algemene Karnavalsvereniging dit jaar 44 jaar bestaat waren er zaterdag dan ook liefst negen prinsen en een secretaris te gast in Klundert om het LAK hulde te brengen omdat ze het 44 jaar hebben volgehouden. Het feest speelde zich af op twee locaties. De ontvangst vond plaats in het Cultureel centrum waar de prinsen en hun ereraden hun opwachting maakten.

DOOR TIES STEEHOUWER

In het centrum werd het al meteen erg gezellig omdat iedereen werd getrakteerd op lekkere hapjes. Alle Prinsen die aanwezig waren kregen een speciale medaille met op de achterkant de naam van prins carnaval in Loerendonck Wout den eerste. Prins Wout op zijn beurt kreeg van alle prinsen leuke cadeaus. Naast prinsen uit de omgeving was er ook een prins uit Ammerzoden. De club uit Ammerzoden had prins Wout ontmoet bij het 55 jarig bestaan in Zevenbergen. Zij hebben toen gevraagd om een uitnodiging omdat er in hun regio eigenlijk weinig gebeurd op carnavals gebied. Daarnaast waren er prinsen uit Standdaarbuiten, Moerdijk, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen, Noordhoek St. Willebrord en Fijnaart en een secretaris uit Etten-Leur. Na de officiële ontvangst begaf het hele gezelschap zich te voet door de versierde St. Jan steeg naar het parochiehuis.

Tent

Daar had men goed rekening gehouden met de omvangrijke groep van 400 carnavalsvierders. De grote zaal was uitgebreid met een grote tent zodat iedereen naar binnen kon. De organisatie was in handen van de Tobbers uit Zevenbergen. Blaaskapel de Notenkrakers, ook uit Zevenbergen, leverde twee maal een muzikale bijdrage. Het federatiefeest werd mede mogelijk gemaakt door de diverse carnavals verenigingen uit Loerendonck die er het komende carnaval voor gaan zorgen dat het in Klundert, onder leiding van Prins Wout weer een heel mooi carnaval wordt. Dit onder het motto “We schrijvu geschiedenis”. Het feest begint op zaterdag 16 januari met een tonpraatavond en op dinsdag 19 januari kan men zich in het parochiehuis om 20.00 uur inschrijven voor de optocht op 6 februari.

FOTO LAK