Stem op “Ikken & IJ” in Barnavalsliedverkiezing

“Ikken & IJ” voor de vijfde keer in Barnavalsliedverkiezing van BaronieTV. Ook dit jaar zal carnaval in heel West-Brabant op de tv te volgen zijn. Van vrijdag 17 februari om 17.11 uur tot en met dinsdag 21 februari om 23.11 uur zendt BaronieTV zijn jaarlijkse carnavalsmarathon uit. In tegenstelling tot voorgaande jaren gebeurt dit dit jaar niet via Brabant 10. De Carnavalsmarathon van BaronieTV is in de gemeente Moerdijk te zien via Ziggo kanaal 40 en Ziggo kanaal. De carnavalsmarathon is ook te volgen op de website van BaronieTV: www.baronie.tv/carnaval.

2

Vast onderdeel van de Carnavalsmarathon is al jaren de Barnavalsliedverkiezing. De 22 deelnemende liedjes, allemaal winnaars van plaatselijke liedjesfestivals, zijn allemaal te zien en te horen op BaronieTV op vrijdag 17 februari tussen 20.00 en 23.00 uur en verder gedurende de carnavalsdagen. Op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag kan er gestemd worden op 22 liedjes. Er vallen geen liedjes af. Ook de winnaars van het Loerendonckse Meziekspektaokel van dit jaar, “Ikken & IJ”, zijn er dit jaar weer bij met hun liedje “Ut is een plaotje (met een plaotje)”. Zij hebben nummer 15 gekregen. Het is de vijfde keer dat het Klundertse duo aan deze verkiezing meedoet.
Hun beste resultaat behaalden “Ikken & IJ” in 2008, toen met het liedje “ ’t Oog wil ok wa” de vierde plaats werd behaald.
Tijdens de verkiezing van het beste West-Brabantse Carnavalslied 2012, onlangs in Hoeven, eindigden “Ikken & IJ” met hetzelfde liedje op de derde plaats. Wie op “Ikken & IJ” en hun liedje wil stemmen, kan dat op drie manieren doen:

  • Via de telefoon: Bel nummer 085-2014314 en stem op liedje 15
  • Via SMS naar nummer 3669 de tekst LIED15
  • Via de website: www.baronie.tv en dan stemmen op Barnavalslied nummer 15.

Alle liedjes zijn ook te zien op YouTube. Dat kan via de website www.baronie.tv
Deelnemers uit de gemeente Moerdijk:
12: Krabbe waor ut juukt – Spieringkruiers (Moerdijk/Spieringkruiersdurp)
14: Robots in d’n optocht – Lawedamadoen (Zevenbergen/Zeuvebultelaand)
15: ‘t is een plaotje – Ikken & IJ (Klundert/Loerendonck)