Prins Jan d’n Tweede

Beste Loerendonckers en Loerendonckerinnen,
Ik ben, een dag na de verkiezing, nog steeds een beetje in hogere sferen, ik ben zeer blij en trots om als Prins van Loerendonck te zijn beëdigd.
De avond begon natuurlijk met de verkiezing van de jeugdraad,
wat hebben de dames van de jeugdraad (Carmen en Ellen) weer een fantastische jeugdraad op de been gebracht, En wat te denken van de Jeugdprins Jim, geweldig, ik ben voor de 11-11 bij hem geweest om een gesprekje vooraf te hebben, ik dacht dan kan ik proberen hem gerust te stellen, dit was echter niet nodig, wat een zelfvertrouwen en motivatie heeft die jongen, en om eerlijk te zijn heeft hij mij op het gemak gesteld. Ik denk dat het LAK over een aantal jaren niet lang hoeft te zoeken naar een nieuwe Prins Carnaval.
Het liedjesfestival was weer van een zeer hoog niveau met goede liedjes en teksten, die vooral op het motto “Tis un Ploatje” waren geschreven. Ik sta elk jaar weer versteld van de creativiteit en inzet van de deelnemers. Wat zitten de deelnemers ook dicht bij elkaar met de uitslag, er zijn geen verliezers alleen 1 winnaar.
Alle deelnemers bedankt, mede door jullie was het weer een gezellige avond.
Na het liedjes festival en bekend maken van de terechte winnaar Ikke en IJ werd de raad geïnstalleerd, het was denk ik in het begin geen verrassing wie er in de raad zat en zit. We hebben natuurlijk een aantal nieuwkomers binnen de raad, Dennis, Wesley en Stevin,
maar ik denk dat de verassing toch vooral zat in de ereraad; een nieuwe Pliessie, nieuwe Adjudant en uiteindelijk een nieuwe Prins!
Dat ik als Prins Jan d’n Tweede door het carnavalsleven ga, zal de vooral jongere loerendonckers waarschijnlijk niets zeggen, maar Prins Jan d’n Eerste, was de 1e Prins van Loerendonck tevens oprichter van het Klunderts Carnaval, en omdat ik ook gewoon als Jan door het leven ga heb ik ervoor gekozen om als Prins Jan d’n Tweede door het carnavals leven te gaan. Ik heb dit natuurlijk niet zomaar gedaan, ik heb de dochter van wijlen Jan Bastiaansen om toestemming gevraagd, en zij was zelf vereerd en gelukkig dat ik dit carnaval gewoon als Prins Jan d’n Tweede door het carnavalsleven zou gaan.
Sommige sentimentele ouderen zullen dit niet leuk vinden, maar iedereen 100%  tevreden stellen zal nooit lukken, we moeten streven naar 99% zou moeten lukken, 1% zal nooit tevreden zijn.
Ik ben voorstander, om met bestuur en de raad,  het beleid wat we al jaren proberen te volgen, en elke keer aan te passen aan de omstandigheden, de komende tijd proberen te verbeteren op het gebied van verdere samenwerking en transparant zijn (eerlijkheid) met alle carnvals-verenigingen, vierders, sponsors en natuurlijk de (horeca)ondernemers om voor een ieder zo goed mogelijk carnaval te maken, we zullen het tenslotte met z’n alle moeten doen, om het uiteindelijk tot een succes te kunnen maken.
ik hoop met alle loerendonckers, verenigingen, burgers en buitenlui een geweldig, spontaan en vooral een leuk carnavalsjaar 2012, te vieren.
Alaaf
Prins Jan d’n Tweede.