Persbericht 11-11

Loerendonckers & Loerendonckerinnen,

Met nog ruim een week voor de boeg staan we aan de vooravond van een zeer spannende 11-11 viering. Tijdens deze 11-11 viering zullen er weer een aantal geheimen bekend worden gemaakt, is de verloting van diverse prachtige prijzen en zal bekend worden gemaakt welk lied zich carnavalslied Loerendonck 2012 mag noemen.

Het team achter de jeugdraad is de afgelopen maanden druk bezig geweest om een mooie, gezellige en jeugdige raad samen te stellen. Op zaterdagavond 12 november zal om 20:00 uur bekend worden gemaakt wie als Jeugdprins(es) deze raad mag aansturen en de leutstoet voor mag gaan. Ik heb als voorzitter inmiddels al gehoord wie deze titel gaat krijgen en ik ben er van overtuigd dat deze persoon dit geweldig gaat doen.

Als bestuur van het L.A.K. zijn wij natuurlijk ook de laatste tijd druk geweest om de juiste mensen op de juiste plaatsen te zetten binnen de Raad en Ereraad. Voorgaand carnaval hebben  enkele mensen afscheid genomen van het L.A.K. en/of de Raad van 11. Dit zorgde er voor dat het L.A.K. dringend op zoek was naar nieuwe mensen. Het bestuur is er dan ook trots op dat wij enkele nieuwe leden kunnen verwelkomen.

Wat voor iedereen tot 12 november  23:11 één groot mysterie blijft, is wie de Leutvorst van Loerendonck  tijdens carnaval 2012 zal worden. Onlangs kreeg ik van de plaatselijke pers  al enkele netelige vragen voorgeschoteld waar ik helaas geen zinnig antwoord op kon geven. In de zogenaamde wandelgangen gonsden al diverse namen, het roddelcircuit maakt overuren en dan heb ik nog geen flauw idee wat er allemaal via de “social media” wordt besproken. Een van de veel besproken namen is onder andere  John Schuurmans. Ondanks dat hij vorig jaar aangaf te stoppen, zou hij niet meer te licht zijn bevonden en heeft hij een cursus “spreken in het openbaar” gevolgd. Ook Stevin van der Meer passeerde het roddelcircuit. Een nieuwe maar onbekende naam en daardoor een goede kandidaat?
Omdat Richard Spronk in het verleden het niet verder heeft weten te schoppen dan jeugdraadslid zou hij nu zijn kansen grijpen. Bij de groenteafdeling van de C1000 werd gevraagd of de leutvorst van 2010 en 2011 weer de scepter zal zwaaien. Daarnaast zou een oud-prins weer zijn opwachting maken. Naar mijn weten heeft deze persoon het in het begin van december al veel te druk, dus deze valt af. Of het zou iemand kunnen zijn uit een carnavalsvereniging of bouwclub. Uiteraard zijn dit allemaal maar roddels en zullen jullie toch echt moeten wachten tot zaterdag 12 november.
Ik zal dan met gepaste trots, veel vertrouwen en groots enthousiasme deze leutvorst aan jullie voorstellen.
Houdoe en tot dan!

Meej leutige groeten,
Matthijs Kannekens (Voorzitter L.A.K.)