Prins Thom en Eduard

De Loerendonckse Algemene Karnavalstichting kan terug kijken op een geslaagde 11-11 viering.
Afgelopen zaterdag hebben zij een druk avondprogramma gehad waarbij de Jeugdraad en de grote raad werden  gepresenteerd, het Carnavalslied 2009 werd gekozen, er een grootste loterij werd gehouden en er nog een surpriseact op het programma stonden.
Om 20:11 werden stuk voor stuk de jeugdraadsleden aan een overvol Parochiehuis gepresenteerd. De uitgekookte raadsleden, de  Pliessie, de nar, de boer, de boerin, de adjudant, en de hofdame werden uit een grote kookpot vandaan getoverd. Als laatste was het jeugdprins Thom d’n eerste  die onder luid applaus op de catwalk werd ontvangen. Nadat Jeugdprins Thom d’n eerste zijn jeugdraadsleden met zijn gevolg had geïnstalleerd  en het Nieuwe embleem had gepresenteerd kon het Liedjesfestival van start.
Zanger Nelis mocht als nieuwkomer  het spits afbijten gevolgd door  De RietbengelsIkken  en IJDe Slakkies, JAPAM.E.M. + , en de Tolheffers. De kwaliteit van de vocalen, de teksten en het presenteren van het karnavalslied lag dit jaar behoorlijk hoog. Alle deelnemers hadden dan ook creatief ingespeeld op het motto: “Bak tur mar wa van”.  Het publiek werd dan ook enkele malen getrakteerd op enkele hapjes vanaf de bakplaat.
Zoals ieder jaar met de 11-11 viering werd om exact 23:11 ook de grote Raad aan Loerendonck gepresenteerd. Met potten, pannen en deksels voerden zij een korte,  Caribische Steelband show op waarna zij weer achter het podium verdwenen om daarna voorgesteld te worden aan het Loerendonckse publiek. Als laatste was het de beurt aan Prins Eduard d’n eerste. Hij zal dit keer voor het vierde en laatste jaar regeren over Loerendonck. Prins Eduard (Edwin Beuman) gaf aan alles op alles te zetten om van zijn laatste Karnavalsjaar als Prins weer een prachtig mooi feest te maken. Na de installatie en de polonaise door een druk Parochiehuis stond de Grootse Loterij nog op het programma. De afgelopen weken zijn er honderden loten verkocht. De opbrengst hiervan zal geheel ten goede komen aan het organiseren van feesten voor jong tot en met oud tijdens het Karnaval. Als hoofdprijs werd een reischeque verloot, gevolgd door een Flatscreen en tal van andere prijzen.
Het bracht voor de jury weer bloed, zweet en tranen met zich mee om tot een goed eindoordeel te komen voor de uitslag van het liedjesfestival. Maar ook dit jaar wist M.E.M. + met hun “Bak tur mar wa van” weer de titel van het beste carnavalslied in de wacht te slepen. Verbaasd maar toch vol trots stapten zij voor de tweede keer deze avond op het podium om de beker in ontvangst te nemen en hun lied weer ten gehore te brengen.
Prins Eduard had voor een surprise act gezorgd en kon om 12 uur een optreden van zanger Jeroen Spierenburg aankondigen. De vrolijke en energieke  zanger wist binnen korte tijd het Parochiehuis op zijn kop te zetten.

Tot laat in de avond konden de Loerendonckse feestgangers nog genieten van een geslaagde 11-11 viering. Het was een goed voorproefje voor het komende carnaval  met als motto: “Bak tur mar wa van”.