11-11 viering op 8 november

Volgende week is het weer zover. Op 8 november aanstaande start om 19:30 het welbekende liedjesspektaokul in het Parochiehuis in Klundert. Op deze avond streeft iedereen er naar om met hun nummer de titel “Carnavalslied 2009” in de wacht te slepen. Met het motto, “Bak tur maor wa van”, kunnen de Loerendonckers zich weer creatief uitleven. Iedereen (individueel, groepen of verenigingen) kan zich nog tot 1 november 2008 opgeven bij: M. Kannekens, Zweedsestraat 10 in Klundert, loerendonck(at)wandoo(dot)nl.
Evenals vorig jaar begint het programma vroeg in de avond, om 19:30, met als eerste een spetterende huldiging van onze nieuwe Jeugdprins. Hij zal worden bijgestaan door zijn raad van 11, Boer, Nar, Pliessie en natuurlijk Prinses.  Zij zullen de aftrap geven voor het begin van deze feestavond door voor te gaan in de polonaise!
Daarna volgt een grootse loterij met werkelijk spectaculaire prijzen. De voorverkoop van de loten is inmiddels begonnen en tijdens de avond zelf zullen er ook nog loten verkocht worden.
De Loerendonckse Algemene Karnavalstichting heeft er enige moeite voor moeten doen maar het is een prijzenpakket  om jaloers van te worden, namelijk een geheel verzorgde stedentrip naar keuze, verschillende dinerbonnen van de beste restaurants uit de regio, en vergeet vooral niet de diverse prijzen ‘met en zonder’ stekker.
Na het samen stellen van de jury onder leiding van Ad en Ad zal het liedjesfestival direct aanvangen.  Als het niveau even hoog is als dat van voorgaande jaren, dan heeft de jury nog geen gemakkelijke taak. Vorig jaar nog kwam de eerste prijs en wisselbokaal bij “M.E.M.+” terecht. Het gehele Karnaval 2008 konden de Loerendonckers genieten van de vocalen van deze dames (en heren).
Tegen 23:00 zal, na lang juryberaad, bekend gemaakt worden wie er tijdens Karnaval 2009 met de eer en lof kan gaan strijken.

De afgelopen maanden is er in achterkamertjes ook gezocht naar een nieuwe Prins. Prins Eduard dun Eerste heeft de afgelopen jaren met veel succes geregeerd over Loerendonck. De concurrentie met mogelijke opvolgers is echter groot en het staat tot op heden nog niet vast wie in 2009 met zijn scepter over Loerendonck mag zwaaien. Zaterdagavond 8 november zullen wij het te weten komen.