Het Narrefestijn 2007

Afgelopen 24 November was het weer zo ver voor NarRy & NaRjO, het grootse narrenfestijn in Leur. Met een gezellig groepje vertrokken we met een taxi busje richting de leur, om daar ontvangen te worden door Prins Stefen zijn nieuwe nar Willemkuh. Na kennis gemaakt te hebben met de nieuwe nar van leur en nog wat andere nieuwe gezichten en natuurlijk oude bekende gezichten maakten we ons op voor de opkomst. Tijdens de opkomst werd nogal informatie verstrekt over de narren zo zijn we er achter gekomen dat NaRrY en NaRjO samen 3 meter 35 zijn en samen over de 100 kilo wegen. De spelletjes dit jaar waren weer geweldig zoals we dat gewend zijn van Leurse leut. Eerste spel was bierkrat schuiven (het motto was daar: Loat ons maar schuive) dit hield in dat je door 2 smalle poortjes zo snel mogelijk bierkratten moest schuiven om hierdoor puzzelpunten te winnen en vervolgens het logo van Leurse leut goed in elkaar te puzzelen. Het tweede spel was Laat ons mar schuive hierbij moesten de narren met een soort voorbind genot middel met aan het einde een spijker ballonnen kapot prikken, dit heeft NaRjO gedaan onder begeleiding van prins Stef. Dit mede omdat zijn op dat moment een soort van vast zat aan de Prins. Het laatste spel was letterlijk een klapper het was ook genoemd: Loat ze maar klappe, hierbij moesten de narren zo snel mogelijk 5 ballonnen opblazen om ze vervolgens tussen hun benen te laten klappen. Opmerkelijk was op deze avond dat er veel gejumpt werd. En ook de vogeltjes dans mocht niet ontbreken. Na veul leut onderling en gezelligheid was het tijd voor de uitslag. Wederom hebben we de titel jiste nar weten te bemachtigen deze ging naar Nar Bieke uit Heikneuterslaand. Maar de feeststemming onderweg terug naar Loerendonck was er zeker niet minder om.

Iedereen bedankt namen NaRrY en NaRjO voor de steun ut war een stik leutig feest.