Geslaagde 11-11 viering

De Loerendonckse Algemene Karnavalstichting kan terug kijken op een geslaagde 11-11 viering.
Afgelopen zaterdag hadden zij een druk avondprogramma waarbij de Jeugdraad en de grote raad werd gepresenteerd, het Karnavalslied 2008 werd gekozen en er een grootste loterij werd gehouden.
Om 20:11 werden stuk voor stuk de jeugdraadsleden aan een overvol Parochiehuis gepresenteerd. Eerst de raadsleden en daarna, pliessie, nar, boer, boerin, adjudant, hofdame en als laatste de jeugdprins. Om het motto, Ut oog wil ok wat, meer kracht bij te zetten presenteert de karnavalstichting voor dit jaar  een Jeugdprinses. De stralende “Jeugdprinses Britt d’n eerste” (Britt Goedemondt) werd onder luid applaus op de catwalk ontvangen. Nadat Jeugdprinses Britt  haar jeugdraadsleden met haar gevolg had geïnstalleerd  en het Nieuwe embleem had gepresenteerd kon het Liedjesfestival van start.

Zanger William moest het spits afbijten gevolgd door  De Rietbengels, JAPA, M.E.M. + , Ikke en IJ en de Tolheffers. De kwaliteit van de vocalen, de teksten en het presenteren van het karnavalslied lag dit jaar behoorlijk hoog. De jury had er dan ook een behoorlijke kluif aan maar wist klokslag tien uur het lied van M.E.M. +  uit te roepen tot het Loerendonckse Karnavalslied 2008. Met hun schitterende glitterjasjes a la Gerard Joling viel het 6-koppige M.E.M. +  duidelijk in het oog bij het publiek en zij zullen tijdens het aankomende Karnaval nog vaak te bewonderen zijn.

Zoals ieder jaar met de 11-11 viering word om exact 23:11 ook de grote Raad aan Loerendonck gepresenteerd. In de spotlight verschenen over de catwalk de Raadsleden en daarna het gevolg. Binnen dit gevolg werd de wisseling van Boer en Pliessie duidelijk zichtbaar; “Boer Janus van den Blauwenhoef” en “Pliessie Stef van Buuren” zal waken over Loerendonck.  Met een flitsende lichtshow en muziek uit de film Rocky kwamen narren Narry en Narjo met een in badjas gehulde persoon uit een mysterieus rookgordijn de zaal binnen. De bokshandschoenen van deze persoon werden voor hem uitgedaan, de capuchon van de badjas gleed omlaag en de goedlachse “Prins Eduard dun eerste” kwam tevoorschijn. Het L.A.K. is dan ook verguld met het feit dat Prins Eduard voor een derde jaar over Loerendonck zal regeren. Prins Eduard (Edwin Beuman) gaf aan alles op alles te zetten om van Karnaval 2008 weer een prachtig mooi feest te maken en zal hier met zijn vrouw en twee kinderen met volle teugen van genieten. Na de installatie en de polonaise door een druk Parochiehuis stond de Grootse Loterij nog op het programma. De afgelopen weken zijn er honderden loten verkocht. De opbrengst hiervan zal geheel ten goede komen aan het organiseren van feesten voor jong tot en met oud tijdens het Karnaval. Als hoofdprijs werd een prachtige flatscreen verloot, gevolgd door een navigatiesysteem.

Tot laat in de avond konden de Loerendonckse feestgangers nog genieten van een geslaagde 11-11 viering. Het was een goed voorproefje voor het grote Westhoekse Federatiefeest (thema: Pliessieconclaaf) wat 12 januari aanstaande in Loerendonck gehouden zal worden.

Maar daarover later meer.