Terugblik Narrefestijn

Afgelopen zaterdag 25 november vertrokken we met een aantal mensen naar ’t Turfschip om daar onze narren NaRjO en Narry te promoten op het Narrefestijn.
We hadden een goed gevuld taxibusje en een aantal mensen van buiten de Raad die mee zouden gaan, dus dat beloofde gezellig te gaan worden…
In ‘t Zwaajgat aangekomen , was het nog niet erg druk, maar dat duurde niet lang. Al gauw was het vol en liep men al volop de polonaise. Maar het ging natuurlijk om de narren , dus zij werden apart gezet van de rest. Toen alle raden binnen waren, werden alle narren onthuld en aan de mensen voorgesteld.
Toen onze narren aan de beurt waren, klonk er een waar gejuich en getoeter van achter uit de zaal, waar wij ons plekkie hadden gevonden.
Het eerste spel wat gedaan moest worden was het bierpul-schuiven , men moest met 5 pullen schuiven over een soort van sjoelbaan die glad was gemaakt met wat zeepsop. Hoe dichter bij het einde je pul stil stond , hoe meer punten je kreeg.
Onze narren deden dat gelukkig niet al te slecht.
Daarna moesten ze gaan riet zuigen.Ik heb begrepen dat ze het ook hier weer erg goed hadden gedaan, in vergelijking met de andere narren.
Ten derde moesten ze worst hangen, er stond een stoel onder een worst , zij moesten daar op gaan staan en op het moment dat de klok begon te tikken, werd de stoel onder ieders voeten weg getrokken. Helaas viel Narry meteen daarna op de grond, waarbij ze haar pols blesseerde. Gelukkig viel het achteraf nog wel een beetje mee, maar haar pols is wel gekneusd.
Jammer genoeg waren onze narren dit jaar net niet binnen de prijzen gevallen en moeten we het volgend jaar maar weer gaan proberen op een ander thema.

In ieder geval iedereen die mee is geweest bedankt voor de gezellige avond !!!!