Bezoek Tolheffer & Gabbertjes

Tolheffers
Zaterdag14 januari jl. zijn Prins Eduard en ondergetekende voorzitter te gast geweest bij de Tolheffers tijdens een club vergadering. Na een intro van Jacques nam Eduard het woord en sprak de hoop uit op een langdurige duurzame samenwerking met de Tolheffers, waarvan hij Ronald en Twan al wat beter had leren kennen tijdens 11-11 maar ook zeker met de andere leden wilde kennis maken, en dat is mijn inziens goed gelukt, want er zijn wederzijds toezeggingen gedaan v.w.b. het komend carnaval.
Ook zijn de Tolheffers graag gezien in de regio want dat is zaterdag jl. wel gebleken tijdens het uittreden naar Lage Zwaluw waar we met een grote delegatie Tolheffers en het LAK een bezoek hebben gebracht. Wij hopen dat de volgende kennismaking net zo veel goeds zal brengen als bij jullie Tolheffers. Bedankt voor de gastvrijheid en succes met de voorbereidingen.
Gabbertjes
Gisteravond dinsdag 24 Januari was ons tweede bezoek aan het bouwkot van de Gabbertjes. Geheel ontspannen wandelde de Prins deze bouwlocatie binnen waar wij werden ontvangen in de verwarmde directie ruimte waar zelfs voor koffie en thee was gezorgd. Na een spontaan “hallo” wederzijds en wat onwennig geschuifel op een echte directiezetel werd onze Prins aan een niet mis te verstaan “vragenvuur” onderworpen.
Soms smekend in mijn richting kijkend en hopend op een antwoord mijnerzijds heeft Prins Eduard zich heel goed staande weten te houden, tot dat er nog een vraag restte;
Lukt het u om een voetbal elftal samen te stellen met daarin minimaal twee bekende Nederlanders en Kim Holland op het doel om vervolgens tegen de oud Jeugdprinssen en Raadsleden een wedstrijd te voetballen voor een nader te bepalen goed doel?
Het werd heel even stil, en heel resoluut antwoordde Prins Eduard;
Dat doe ik, ik neem de uitdaging aan en zal alles in het werk stellen dit te verwezenlijken“.
Vervolgens hebben wij een rondleiding langs het gerijke van de Gabbertjes gehad. Zonder iets te willen verklappen is het een bijzonder kleurrijk, traag maar gedreven object geworden. Wij wensen jullie dan ook heel veel succes met dit pronkstuk, en bedankt voor de gastvrije ontvangst.
Namens Prins Eduard Dun Eerste en Jacques van den Ing Voorzitter LAK hopen wij dat deze bezoekjes bijdragen aan wederzijds begrip en een duurzame samenwerking voor allen.
Met vriendelijke groet namens het bestuur LAK