Bezoek Rietbengels & Leutmaatjes

Rietbengels
Zaterdag 28 januari jl. is Prins Eduard met Jacques de Voorzitter op bezoek geweest in het (professioneel) bouwkot van de Bengels. Een bijzonder “Warme Ontvangst” viel ons ten deel letterlijk en figuurlijk. In een goed ingerichte  vergaderkantine met een echte kinderopvang werden wij door een groot aantal kleine en grote Bengels ontvangen.
Na een algemeen praatje van Jacques over het LAK in het algemeen en de verantwoordelijkheden als stichting. Was het woord aan  De Prins en die had al gelijk door dat het ook hier ook weer om een heel enthousiaste bouw- en loopgroep ging waarin man en vrouw samen bezig zijn met de bouw.
Eduard, enigszins verguld met zijn foto aan de wand…, sprak ook hier weer de wens uit om het vooral met z’n allen te doen en ook vooral als club te blijven meewerken en meedenken in de organisatie van o.a. het Brakken-, Pieper- en seniorenbal.
Daar werd gretig ja opgezegd.
Vervolgens was er een rondleiding langs de wagen, waar ook de Rietbengel vrouwen zich als heuse vormgevers gedroegen inclusief spuit- en polyesterwerk, niets blijkt hun te dol. Zonder iets te verklappen kan ik vertellen dat de Loerendonckse Optocht straks tot hoog in de hemel is te bewonderen.
Wij danken de Rietbengels voor de gastvrije ontvangst en toezeggingen en wensen hun ook veel succes bij alle voorbereidingen.
Leutmaatjes
Zaterdag 28 Januari Jl. is ook de bouw lokatie van de Leutmaatjes door De Prins en Voorzitter bezocht,
De Prins had zo’n enorme haast dat deze zijn voorband aan flarden reed op de stoofdijk, gauw een andere auto gepakt en hup naar het volgende bouwkot. Vol verwachting stonden alle Leutmaatjes al buiten te wachten, of nja ze hadden even pauze omdat het witte papier op was.
Super deze club, die bouwen zoals het hoort, zonder heteluchtkanon gewoon in een niet verwarmd kot.
Nadat Jacques had verteld dat zij alles aan de Prins konden vragen wat ze maar wilden, werd het heel even stil…, maar voorzichtig begon men te vertellen wat zij aan het bouwen waren, en wij hebben beloofd dat wij niets door zouden vertellen want Niels zijn neef is ook aan het bouwen bij de Gabbertjes, en zij willen niet van elkaar weten wat zij bouwen.
Wel is van beide clubs bekend dat zij het motto qua “Kleur” heel serieus nemen. Leuk was te horen dat de Leutmaatjes bestaan uit leerlingen van zowel Basis- als Voortgezet onderwijs. Zij geven hiermee aan, dat samenwerken met iedereen goed mogelijk is.
Prins Eduard werd op een gegeven moment erg nieuwsgierig en begon ook te vragen hoe de wagen getrokken zou gaan worden?  Kort en bondig werd geantwoord; “door een grasmaaier“. Vast iets voor de Prins om over na te denken.
Wij bedanken de Leutmaatjes voor hun gastvrije ontvangst en uitleg en wensen hun ook heel veel sucses en een fijne optocht toe.
Namens Prins Eduard en de voorzitter Jacques; iedereen veel plezier met alle voorbereidingen!
Tot ziens in het Kleurrijk Loerendonck.